Srbija 0

18.10.2024.

20:44

Pojačane kontrole: Veliki broj pekara i poslastičarnica ovo ne radi

Poreska uprava upozorava da veliki broj pekara i poslastičara ne izdaje fiskalne račune.

Izvor: Tanjug

Pojačane kontrole: Veliki broj pekara i poslastičarnica ovo ne radi
Rostislav Ageev/Shutterstock

Podeli:

Poreska uprava objavila je danas da je tokom kontrole širom Srbije utvrdila da se od 62 pekare i poslastičarnice, 45 poreskih obveznika (72 odsto) ne pridržava propisa koji regulišu poslovanje preko fiskalnih uređaja i ne izdaje fiskalne račune, pa im je zato u skladu sa odredbama zakona izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Kako se navodi u saopštenju, Poreska uprava Republike Srbije, zahvaljujući savremenim alatima novog modela e-fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u zemlji.

Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Tokom poslednje dve nedelje u akciju kontrole poreskih obveznika pekarske i poslastičarske delatnosti evidentiran je visok stepen nepoštovanja propisa kod pekara i poslastičara.

U kontroli 62 pekare i poslastičarnice širom Srbije, kod 17 poreskih obveznika nisu uočene nepravilnosti.

Poreska uprava će nastaviti sa kontrolama evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja i apeluje na sve obveznike da striktno poštuju propise kako bi izbegli zakonsko sankcionisanje i zatvaranje svojih objekata, navodi se u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Svet

Bajden objavio: "Otpisujemo dug"

Američki predsednik Džozef Bajden danas je rekao da će dodatnih 4,5 milijardi dolara studentskog duga biti otpisano za oko 60.000 nastavnika, medicinskih sestara, vatrogasaca i drugih, navodi se u saopštenju Ministarstva za obrazovanje.

22:01

17.10.2024.

1 d

Podeli: