Srbija 0

18.10.2024.

11:59

Knjaz Miloš otvaranjem novog proizvodnog pogona duplira svoje kapacitete

Kompanija Knjaz Miloš otvorila je proizvodni pogon "Miloš i Antonio" sa dve proizvodne linije za proizvode u PET ambalaži i limenkama, što joj omogućuje da udvostruči svoje kapacitete i postane najveća punionica vode i bezalkoholnih napitaka u ovom delu Evrope

Izvor: Promo

Knjaz Miloš otvaranjem novog proizvodnog pogona duplira svoje kapacitete
Dušan Petković

Podeli:

Uz postojeće linije, Knjaz Miloš će u Aranđelovcu proizvoditi svoj kompletan portfolio vode i bezalkoholnih napitaka, sačinjen od čuvenih regionalnih i globalnih proizvoda – Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, kao i PepsiCo brendove napitaka Pepsi, Pepsi Zero, 7Up, Mirinda, Evervess i Ivi.

"Sa izgradnjom novog proizvodnog pogona i kapacitetima od preko 700 miliona boca na ukupno 11 proizvodnih linija, stavljamo Knjaz Miloš na mapu najvećih evropskih fabrika za proizvodnju bezalkoholnih pića. Negujući našu tradiciju dužu od dva veka, rastemo sa ciljem da budemo još veća kompanija za naše zaposlene, i još bolji partner svojim kupcima i dobavljačima", rekao je povodom otvaranja Marko Stanković, generalni direktor Knjaz Miloš i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu.

Dušan Petković

Na lokaciji fabrike u Aranđelovcu, uz ukupnu investiciju od više od 28,5 miliona eura, novi proizvodni pogon podignut je na površini od 6.310 m2, obuhvatajući novu proizvodnu halu, magacin repromaterijala, hladnjaču, sirupanu i fabriku vode.

Podršku izgradnji pružila je i Republika Srbija, subvencijom od 4.675.000 evra. Rast kroz novi pogon, proizvodne kapacitete i tržišno prisustvo podržaće i 100 novih radnih mesta.

"U proteklih 5 godina, koliko je deo grupe Mattoni 1873, Knjaz Miloš obogatio je naše poslovanje izvanrednom ekspertizom, inovativnošću i domaćinskim poslovanjem, gde su se maksimizacijom postojećih resursa iz godine u godinu postizali rekordni rezultati. Izgradnjom najmodernijeg pogona sa najboljim tehnologijama, nastavljamo investicije u Knjaz Miloš, koji će na evropska tržišta da donese proizvode nastale u Srbiji", rekao je Alesandro Paskvale, vlasnik i izvršni predsednik grupe Mattoni 1873.

"Mnogo vam hvala na svemu što ste priredili. Srećan sam što sam video ljude, naše Srbe, iz srca Šumadije, koji rade sa mnogo entuzijazma, strasti i ljubavi prema kompaniji. Žao mi je što nisam upoznao Miloša Stojisavljevića, ali sam od svih čuo koliki je doprinos kompaniji dao. Mnogo vam hvala što pokazujete veliku ljubav prema kompaniji u kojoj radite i uspeh je rezultat toga. Zahvalan sam porodici Paskvale na svemu što su uložili i učinili za nas. Ovo je prvi put da modernizujemo kompaniju Knjaz Miloš od 1997. godine i da imamo potpuno novi pogon, tehničko-tehnološka dostignuća, ali i veći broj zaposlenih. Ljudi su najznačajniji i oni čine državu, zato smo neizmerno ponosni na mogućnosti zaposlenja većeg broja radnika nego što je kompaniji bilo potrebno. Hvala vama, divni ljudi, koji ste izgradili ovu fabriku, koji ste uložili svu svoju energiju, dugogodišnji rad i trud u nju. Hvala i onima koji to čine danas. Želim vam mnogo uspeha u daljem radu. Jer kao što znamo, Knjaz nije voda, to je naš ponos", izjavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Knjaz Miloš je vodeći proizvođač mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Republici Srbiji. Značajno mesto zauzima i na tržištu regiona. Od maja, 2019. godine deo je grupacije Mattoni 1873, a od ove godine u njenom potpunom vlasništvu. Mattoni 1873 je najveći proizvođač i distributer prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi (Češka, Slovačka, Mađarska, Bugarska, BiH, Crna Gora, Austrija, Srbija), sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Podeli: