Srbija 35

17.10.2024.

8:33

Stiže nam novi supermarket: Preuzima poznate lance u Srbiji

Kako je više puta objavljeno, francuski lanac Carrefour ulazi na srpsko tržište.

Izvor: Retail Serbia/Žarko Grozdanić

Stiže nam novi supermarket: Preuzima poznate lance u Srbiji
Shutterstock/Stokkete

Podeli:

Carrefour preko svoje filijale u Grčkoj planira da napravi veliku ekspanziju na Balkanu. Početkom godine otvoreni su prvi supermarketi u Bugarskoj a uskoro se očekuje i da se poslovanje proširi i na tržište Srbije.

Kako portal Retail Serbia saznaje, Retail and More iz Grčke, ekskluzivni partner Carrefour-a je osnovao svoju filijalu u Srbiji.

Nakon potpisivanja ugovora sa francuskom grupom, Grčka kompanija je tražila partnera u Srbiji, ali kako do toga nije došlo, započeti su pregovori o akviziciji poznatog lanca.

Pregovori su u završnoj fazi i francuski lanac bi gotovo sigurno mogao da se pojavi u Srbiji tokom sledeće godine. Nezvanično, grupa trenutno pregovara o mogućoj akviziciji i u Bugarskoj.

Prema ranijem dogovoru, Retail and More u saradnji sa partnerom planira da rebrendira Parkmart i ALDO u Carrefour prodavnice u Bugarskoj, dok se na matičnom tržištu očekuje dalje širenje i moguće akvizicije. Podsetimo, Retail and More A.E. je deo grčke AVE grupe.

Grupa poseduje sva prava francuske kompanije Carrefour za tržišta Grčke, Kipra, Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Albanije ali i Crne Gore.

Podeli:

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija "zamahnula bičem": Napustili ste – platite

Rusko generalno tužilaštvo traži od energetske kompanije Šel da plati više od milijardu evra odštete zbog napuštanja projekta proizvodnje tečnog prirodnog gasa "Sahalin-2", saopštila je pres-služba Arbitražnog suda u Moskvi.

14:41

15.10.2024.

1 d

Podeli: