Srbija 0

15.10.2024.

19:05

Vesić: "Er Srbija" potpisala ugovore za obuku deset mladih pilotkinja i pilota

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je "Er Srbija" danas potpisala ugovore sa deset perspektivnih mladih pilotkinja i pilota koji će se u narednom periodu obučavati u Vazduhoplovnoj akademiji.

Izvor: B92.net

Vesić: "Er Srbija" potpisala ugovore za obuku deset mladih pilotkinja i pilota
MGSI

Podeli:

Ministar je rekao da će posle završetka školovanja mladi piloti potencijalno biti angažovani u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji.

Na taj način, naveo je Vesić, zvanično je pokrenut pilotski kadetski program koji zajednički realizuju Vazduhoplovna akademija i Er Srbija, a koji predviđa školovanje deset kandidata tokom školske 2024/2025. godine za potrebe nacionalne avio-kompanije Srbije.

MGSI

Vesić je istakao da je "Er Srbija" jedna od najsnažnijih avio-kompanija u ovom delu Evrope, a da su rekordni rezultati koje ta kompanija beleži pokazatelj napretka naše zemlje.

"Zbog toga smo veoma ponosni na tu kompaniju jer je ona dokaz srpskog uspeha", rekao je ministar Vesić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

1 d

Svet

Rusija "zamahnula bičem": Napustili ste – platite

Rusko generalno tužilaštvo traži od energetske kompanije Šel da plati više od milijardu evra odštete zbog napuštanja projekta proizvodnje tečnog prirodnog gasa "Sahalin-2", saopštila je pres-služba Arbitražnog suda u Moskvi.

14:41

15.10.2024.

6 h

Podeli: