Srbija 11

15.10.2024.

9:14

Strani medij hvali Srbiju: Privreda naše zemlje raste brže nego u EU VIDEO

Britanska medijska grupa TLDR News je na svom jutjub kanalu posvećenom aktuelnim dešavanjima iz Evrope jednu od emisija posvetila ekonomskim rezultatima Srbije.

Izvor: B92.net

Strani medij hvali Srbiju: Privreda naše zemlje raste brže nego u EU VIDEO
Shutterstock/GagoDesign

Podeli:

Najnovija emisija pod nazivom "Zašto ekonomiji Srbije tako dobro ide?" pokušava na jednostavan način da objasni tok stvari. Kako voditelj kaže, Srbija prednjači po rastu BDP-a i to daleko ispred zemalja koje važe za dosta bogatije i razvijenije, a važna činjenica je i nedavno dobijanje investicionog kreditnog rejtinga.

Kao glavni razlog za ekonomski uspeh Srbije navode se snažna domaća tražnja i strane investicije.Osim toga, ističe se i to što se Srbije bolje od drugih zemalja nosila sa krizama izazvanim pandemijom virusa kovid 19 kao i ratom u Ukrajini.

Opširnije u video-prilogu:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

22 h

Podeli: