Srbija 0

15.10.2024.

8:04

Bezdan dobija novu marinu

Izgradnju marine u Bezdanu finansiraće Ministarstvo turizma i omladine, a ona će - zahvaljujući masovnijem dolasku gostiju - otvoriti perspektive za dalji razvoj svih grana privrede.

Izvor: Novosti

Bezdan dobija novu marinu
Shutterstock/Filip Olcan

Podeli:

Početak radova očekuje se početkom iduće godine, a trebalo bi da im predstoji proglašenje lučkog područja.

"Ovo je jedan od najvećih turističkih projekata našeg grada, ali tu ne želimo da stanemo", poručuje prvi čovek Sombora Antonio Ratković.

Kako navodi, cilj je da ovakvim projektima budu obuhvaćena i sva ostala naseljena mesta, da bi tokom narednih godina bilo realizovano još više sadržaja na Velikom bačkom kanalu, pišu Novosti.

"Dražava će u potpunosti snositi troškove gradnje na teritoriji Bezdana, dok će lokalna samouprava u Somboru pripremiti projektnu dokumentaciju. Potom ćemo, po sistemu 'ključ u ruke', za dve godine izgraditi potpuno novu marinu koja će, faktički, biti ulaz u Srbiju sa dunavske strane. Ovo je velika razvojna šansa i mi ćemo je svakako iskoristiti", poručio je državni sekretar u Ministrastvu turizma i omladine Uroš Kandić.

Ističe i da je već ugovorena i izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru - takođe na Dunavu, ali u opštini Beočin - uz gradnju objekata za nautički turizam u Donjem Podunavlju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

21 h

Podeli: