Srbija 15

14.10.2024.

11:18

Vučić: Šef misije MMF-a čestitao na postizanju investicionog rejtinga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarednog monetarnog fonda.

Izvor: B92.net

Vučić: Šef misije MMF-a čestitao na postizanju investicionog rejtinga
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF-A", napisao je Vučić na toj društvenoj mreži.

"Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada. Pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak što je potvrdio i šef misije Donald Megetigan. On mi je čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspešan završetak četvrte, ujedno i poslednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sledeće godine", objavio je predsednik Srbije.

"Potvrđen je dogovor o održavanju budžetskog deficita od 3% u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata. Delegacija MMF je naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je reč o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva", istakao je.

"Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećim", zaključio je Vučić.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

19 h

Podeli: