Srbija 0

20.03.2024.

15:01

Mali sa delegacijom Banke Amerike: Pokazuju interesovanje za srpske obveznice

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavniima Korporacije Bank of America.

Izvor: B92.net

Mali sa delegacijom Banke Amerike: Pokazuju interesovanje za srpske obveznice
Instagram/Sinisa Mali

Podeli:

"Danas sam se sastao sa delegacijom investitora predvođenih predstavnicima Korporacije Bank of America, koji upravljaju investicijama koje premašuju 12 triliona dolara", objavio je Mali na Instagramu.

Oni su u poseti regionu Zapadnog Balkana, interesuju se za naše makroekonomske performanse, mogućnosti i perspektive, a mi im dugujemo zahvalnost što pokazuju interesovanje za srpske obveznice, napisao je ministar finansija na toj društvenoj mreži.

Ulaganjem u naše državne hartije od vrednosti institucionalni investitori pokazuju poverenje da će naša zemlja nastaviti da raste i razvija se, da je perspektivna za ulaganje, da je zemlja koja zavređuje njihovu pažnju.

"Veliki 'vetar u leđa' nam daju i pozitivni signali da Srbija konačno dobije i formalno investicioni rejting, jer je to nivo gde nas investitori već dugo, neformalno, svrstavaju, koji smo zaslužili i koji ćemo opravdati. Saglasni su da je Srbija po svim parametrima već zemlja sa investicionim rejtingom, iako mi marljivo radimo da i zvanično dodjemo do toga. To će ubrzati investicije, doprineti otvaranju novih fabrika i radnih mesta i dodatno poboljšati imidž naše zemlje…", objasnio je Mali.

Prošlogodišnjih 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija su potvrda da idemo u dobrom pravcu, dodao je.

"Naša posvećenost evropskom putu se nikada nije preispitivala, odlučno nastavljamo sa daljim reformama i očekujemo da nastavimo da obaramo ekonomske rekorde. Svakoga dana dobijamo potvrdu da investitori to vide i cene", zaključio je Mali.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: