Srbija 21

11.10.2024.

13:29

Vučić: Usedmostručeno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je trgovinska razmena sa Turskom usedmostručena.

Izvor: B92.net

Vučić: Usedmostručeno!
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Podeli:

"Turska i Srbija imaju dobre ekonomske odnose mi smo usedmostručili našu trgovinsku razmenu, ne zaboravite da je pre neku godinu bilo nekoliko stotina miliona evra", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom dodavši da se da se nada da će do kraja godine trgovinska razmena sa Turskom iznositi 2,6 milijardi evra. .

Takođe se dotakao turizma rekavši da je od stranih turista najviše onih koji dolaze iz Turske, a ove godine se očekuje 360 hiljada srpskih turista na teritoriji Turske.

"Zahvalni smo turskim investitorima, neka mesta u Srbiji postoje upravo zbog turskih investitora. Vladičin Han i Surdulica baš zbog njih postoje, zapošljavaju 799 radnika. Mi želimo da i u oblastima IKT usluga sarađujemo sa Turskom. U narednom periodu uz ogroman angažman ćemo uspeti da postignemo te rezultate uz Tursku i Erdogana", izjavio je.

"Nadam se da ćemo uspeti na narednim Samitima da vas obavestimo da smo prešli 3 i 4 milijarde trgovinske razmene, to će dodatno da učvrsti našu ekonomiju, ali i mir i stabilnost na Balkanu", dodao je.

Vučić je rekao da ima mnogo potencijala za saradnju sa Turskom.

"Naravno da je turska vojna industrija značajno snažnija nego naša, ali ni naša nije za zanemarivanje. Mi imamo prostor za veliku saradnju u budućnosti. Mi smo posle dugo vremena obnovili izvozne dozvole za tursku, nama je to posao, ali to radimo i samo kada nekome verujemo", kazao je Vučić.

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: