Srbija 0

06.10.2024.

16:55

Na prvoj sednici jesenjeg zasedanja sutra izmene Zakona o rudarstvu

Skupština Srbije započeće sutra prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, na kojoj je predviđeno razmatranje izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojima se traži zabrana istraživanja i eksploatacije bora i litijuma.

Izvor: Tanjug

Na prvoj sednici jesenjeg zasedanja sutra izmene Zakona o rudarstvu
Shutterstock/Jason Benz Bennee

Podeli:

Sednicu je zakazala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na dnevnom redu predložena je jedna tačka i to predlog za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji je 10. septembra podnelo  86 opozicionih i samostalnih poslanika.

Predlogom izmena i dopuna Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, između ostalog, u članu 4a, traži se zabrana primenjenih geoloških istraživanja, eksploatacije i prerade bora i litijuma.

Za predstavnika predlagača određena je poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je  sve spremno za sutrašnju sednicu parlamenta, ističući da je to važna tema za građane koji su uplašeni, ali da je predlog zakona, kako je rekla, blamantan i da se nikada u istoriji Srbije ništa slično nije našlo u Skupštini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

22 h

Podeli: