Srbija 1

06.10.2024.

12:00

Vesić: Još jedan avion u floti "Er Srbije", kompanija dokaz srpskog uspeha FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas, nakon što je flota "Er Srbije" postala bogatija za još jedan širokotrupni avion, da je nacionalna avio-kompanija dokaz srpskog uspeha u prethodnoj deceniji.

Izvor: B92.net

Vesić: Još jedan avion u floti "Er Srbije", kompanija dokaz srpskog uspeha FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

"U petak je stigao treći širokotrupni avion Erbas A 330-200. Er Srbija ima ukupno 26 aviona. Imamo sada tri širokotrupna Erbasa A 330-200, tri aviona tipa A 320, kao i 10 aviona Erbas A 319, te 10 letelica ATR. Uz još jedan Embrajer E195, kompanija će imati 27 aviona", rekao je Vesić na TV Pink.

Naveo je da "Er Srbija", sa poslednjom uvedenom linijom, pre nekoliko dana, za kineski grad Guangdžo, ima čak 85 avio-linija.

"Pre nekoliko dana, zabeležen je 30-milioniti putnik od osnivanja kompanije. Do 25. septembra ove godine bilo je 3,4 miliona putnika, dok je cele prošle godine ’Er Srbija’ prevezla oko 4,2 miliona putnika", ukazao je ministar.

Podsetio je da je JAT, na vrhuncu svoje moći u nekadašnjoj SFRJ koja je brojala 20 miliona građana – imala 5,5 miliona putnika, što se tada smatralo velikim uspehom.

"Kada se jednog dana budu svodili računi, kada se govorilo o napretku Srbije u vreme kada je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade, premijer i predsednik, govoriće se da se u to vreme dogodio najveći tehnološki napredak, posebno kada su u pitanju 'Er Srbija' i brze pruge koje gradimo", rekao je Vesić.

Istakao je da se na primeru izgradnje brzih pruga i "Er Srbije" najbolje vidi tehnološki iskorak Srbije.

"'Er Srbija' je najrbže rastuća kompanija i pokazuje koliko Srbija. Zato smo i ponosni na tu kompaniju jer je ona dokaz srpskog uspeha", zaključio je Vesić.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

17 h

Podeli: