Srbija 11

06.10.2024.

10:58

Predstavljen novi erbas avion; Mali: EXPO avion promovisaće Srbiju širom sveta FOTO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je predstavljanju novog aviona erbas A330-200 koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe EKSPO 2027.

Izvor: B92.net

Predstavljen novi erbas avion; Mali: EXPO avion promovisaće Srbiju širom sveta FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

Događaju na aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su i ministarka privrede Adrijana Mesarović i direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će novi avion leteti i u Kinu i na Zapad i nositi poruku "Dođite u Beograd, dođite da budemo svi zajedno u centru sveta".

"To je novi, široko trupni A330 avion, koji ima 262 sedišta i koji će nam koristiti za letove kako do Njujorka, Čikaga, ali i do Tidžuana i Gvanžoa u Kini", istakao je Mali.

Naveo je da je Er Srbija najbrže rastuća avio kompanija u regionu i da će do kraja godine dobiti još tri nova aviona, tako da će u njenoj floti biti 29 aviona.

Mali je podsetio da je 2012. i 2013. godine JAT Ervejs bio preduzeće sa ogromnim problemima, a da danas,12 godina nakon toga, imamo novi avion u floti Er Srbije.

Naveo je da je Er Srbija počela da leti do Gvandžoa u Kini pre samo nekoliko dana, a da će do kraja godine uvesti liniju i do Šangaja. 

"EKSPO avion stigao je u Beograd i on će biti simbol onoga za šta se Srbija sprema 2027. godine – da budemo centar sveta u koji će se, avionima, auto-putevima i na sve druge načine, u Beograd sliti nekoliko miliona gostiju, koliko ih očekujemo", kazao je Mali.

Kako je dodao, istovremeno, ovim avionom je "Er Srbija" povećala svoju flotu za novi erbas A330-200 koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe EKSPO 2027, a Ekspo Srbiji nosi nove izvore rasta.

"Dobili smo još jedna krila sa kojima nastavljamo ekonomski let koji traje evo već više od decenije, a čija je kruna dobijanje investicionog rejtinga za našu zemlju", zaključio je Mali.

Specijalizovana izložba Ekspo koja će biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. sa temom "Igraj za čovečanstvo", okupiće više od četiri miliona posetilaca.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

16 h

Podeli: