Srbija 0

04.10.2024.

15:09

Mali u Slovačkoj predstavio program Skok u budućnost - Srbija 2027

Ministar finansija Siniša Mali učestvovao je danas na GLOBSEC Tatra samitu koji je održan u mestu Štrbsko pleso u Slovačkoj. saopštilo je Ministarstvo finansija.

Izvor: B92.net

Mali u Slovačkoj predstavio program Skok u budućnost - Srbija 2027
Instagram/Siniša Mali

Podeli:

"Danas smo na Tatra samitu u Slovačkoj, gde razgovaramo o globalnoj situaciji u svetu, izazovima sa kojima se zemlje suočavaju, ali i o nekim rešenjima koja su nam potrebna. Drago mi je što sam imao priliku da sagovornicima predstavim naše makroekonomske rezultate, program Skok u budućnost - Srbija 2027, i da istaknem da je Srbija na evropskom putu, kao i na ubrzanom putu privrednog rasta", objavio je ministar finansija na Instagramu.

"Saglasili smo se da evropska budućnost zavisi od sposobnosti da učimo jedni od drugih, da se adaptiramo i da zajednički radimo na stvaranju otpornijeg i održivijeg ekonomskog sistema. U tom kontekstu, smanjenje inflacije, jačanje trgovinskih odnosa i usmeravanje ka zelenim tehnologijama neće samo obezbediti rast, već i stvoriti temelje za prosperitetne zajednice. Kroz kolektivnu akciju i strateške inicijative, možemo snage pretvoriti u prilike koje će oblikovati bolju budućnost za sve nas", napisao je Mali na toj društvenoj mreži.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

9 h

Podeli: