Srbija 2

19.03.2024.

15:18

Stupio na snagu novi Pravilnik gradnje

Stupio na snagu novi Pravilnik za izradu tehničke dokumentacije i gradnje.

Izvor: Tanjug

Stupio na snagu novi Pravilnik gradnje
Shutterstock, Bannafarsai_Stock

Podeli:

U Srbiji se primenjuje novi Pravilnik o uslovima koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenje objekata za koje građevinsku dozvolu izdaje ministarstvo ili nadležni organ autonomne pokrajine.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata i sadržina zahteva za utvrđivanje ispunjenosti tih uslova. Pravilnikom se propisuje i postupak izdavanja ili ukidanja rešenja o ispunjenosti uslova i upisa u registar za izradu tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, kao i postupak izbora i način rada članova komisije, pravo i visina naknade za rad u komisijama.

Kako se navodi, pravilnik se ne primenjuje na poslove izrade tehničke dokumentacije i građenja objekata, odnosno izvođenja radova za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje nadležni organ jedinice lokalne samouprave.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: