Srbija 0

02.10.2024.

14:13

Bajatović: "Neće se menjati cena gasa za domaćinstva"

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da je cena gasa za domaćinstva regulisana i da se neće promeniti, kao i da neće biti bitnih izmena cene za privredu, iako je ona promenljiva.

Izvor: Tanjug

Bajatović: "Neće se menjati cena gasa za domaćinstva"
shutterstock,Vova Shevchuk

Podeli:

Bajatović je rekao i da se remont gasnog čvorišta u Gospođincima, koji je predviđao zamenu ventila, odlaže za proleće. Zbog remonta gasnog čvorišta u Gospođincima najavljivalo se da će više opština na području Vojvodine biti bez gasa ili će imati poremećaje u snabdevanju. On je naglasio i da, iako je najavljeno, preduzeća Transportgas i Srbijagas odustaju od remonta gasnog čvorišta u Gospođincima, tako da neće biti nikakvih prekida u snabdevanju gasom u Vojvodini.

Bajatović je rekao za Radio-televiziju Srbije da ostaje pri ranijoj prognozi da će se cena gasa kretati između 35 i 45 evra za megavat-sat.

"Što se tiče tržišta gasa, cena nafte je pala, tako da će po naftnoj formuli i cena gasa doživeti neki pad, ali ne bih se oslanjao na to", naveo je on.

Bajatović je dodao da može biti problema zbog transporta kroz Ukrajinu.

"Količine gasa su manje-više obezbeđene i još uvek se vode pregovori sa Rusima oko dodatnih količina", rekao je direktor Srbijagasa.

Očekuje da pregovori s Gaspromom počnu u prvom kvartalu sledeće godine, dok će se sada, kako je rekao, samo načelno razgovarati o tome.

"Mi smo ugovorom sa Azerbjdžanom pokazali da hoćemo da se diverzifikujemo, ali problem je što u Azerbejdžanu nemate tu količinu gasa", napomenuo je Bajatović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: