Srbija 0

29.09.2024.

20:45

Od izuzetnog značaja za Srbiju: Raspisan tender za završetak obilaznice oko Subotice

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za deonicu Autoputa E-75, GP Kelebija - Petlja Subotica - Jug (obilaznica oko Subotice).

Izvor: eKapija

Od izuzetnog značaja za Srbiju: Raspisan tender za završetak obilaznice oko Subotice
Fotokon/Shutterstock

Podeli:

Autoput E75, deonica granični prelaz Kelebija - petlje Subotica-Jug, (Y-krak), dužine od oko 24 kilometara, povezuje granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš - Novi Sad i od izuzetnog je infrastrukturnog, saobraćajnog i ekonomskog značaja, kako za grad Suboticu, tako i za Republiku Srbiju. Do sada je izgrađena leva traka autoputa od GP Kelebija do petlje Subotica-jug, prenosi eKapija.

Ovaj projekat je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, prema Zaključku Vlade od 31.marta 2022. godine, navedeno je u dokumentaciji.

Predmet projekta je izrada projektno tehničke dokumentacije kojom bi se definisali svi elementi neophodni za efikasan nastavak radova na izgradnji Autoputa E75 deonice GP Kelebija - petlja Subotica - Jug u punom profilu, od kilometara 1+320.00 do kilometara 23+619.00 (stacionaže su okvirne).

Zainteresovanim licima omogućiće se uvid u postojeću dokumentaciju.

Procenjena ukupna vrednost bez PDV-a iznosi 116.666.666,67 dinara.

Poziv ističe 28. oktobra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: