Srbija 1

29.09.2024.

18:33

Mnogi ne znaju za ovo pravilo: Evo kada je poslodavac dužan da zaposlenom poveća platu VIDEO

Radnike u Srbiji najčešće muči pitanje o povećanju plata. Infostud je objavio snimak na Tik Toku sa detaljnim objašnjenjem kada je poslodavac dužan da vam da povišicu.

Izvor: B92.net, Infostud

Mnogi ne znaju za ovo pravilo: Evo kada je poslodavac dužan da zaposlenom poveća platu VIDEO
Lee Charlie/Shutterstock

Podeli:

Pored toga odgovorili su i na ključno pitanje, a to je, da li zaposleni imaju pravo na povećanje plate ukoliko određeni broj godina rade kod istog poslodavca.

"Poslodavac nema zakonsku obavezu da Vam uveća zaradu nakon što određen broj godina radite kod njega, međutim jedino što ga zakonski obavezuje je da usklađuje platu sa zakonskom minimalnom zaradom", navodi se u objavi.

"Prema tome bitno je da prilikom potpisivanja ugovora o radu dogovorite dobre uslove jer ukoliko ugovor o radu ne sadrži neku odredbu koja kaže da je obavezan da vam kasnije poveća zaradu, on to neće biti dužan i do povećanja će doći samo ako se saglasite i vi i poslodavac", navedeno je

Ključni savet je da prilikom potpisivanja ugovora o radu se dogovore što bolji uslovi, u tom slučaju poslodavac je u obavezi da poveća zaradu s vremena na vreme.

@poslovi_infostud Saznajte da li imate pravo na povećanje plate ukoliko određeni broj godina radite kod istog poslodavca #posloviinfostud #infostud #pravnik #radnopravo #fyp ♬ Education - MaxKoMusic

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: