Srbija 0

27.09.2024.

19:33

Ove usluge postaju skuplje

DHL Express, vodeći svetski pružalac međunarodnih ekspresnih usluga, najavio je danas da će od 1. januara stupiti na snagu prilagođavanje cena njihovih usluga, koje će u Srbiji poskupeti u proseku za 5,9 odsto.

Izvor: Tanjug

Ove usluge postaju skuplje
Shutterstock/Gorloff-KV

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, direktor DHL Express Srbija Fion Heriot rekao je da je ta kompanija posvećena pružanju stabilnih i pouzdanih usluga na globalnom nivou, uprkos tekućem uticaju geopolitičke dinamike i poremećaja u lancu snabdevanja i njihovog uticaja na transport i logistiku.

"Sa godišnjim prilagođavanjem cena, možemo da nastavimo da ulažemo u našu mrežu kako bismo poboljšali njenu efikasnost i prilagodljivost, obezbeđujući doslednu podršku poslovanju naših klijenata bez obzira na spoljne okolnosti", naveo je Heriot.

DHL Express prilagođava cene na godišnjem nivou, uzimajući u obzir inflaciju i dinamiku valute, kao i administrativne troškove vezane za regulatorne i bezbednosne mere.

Vlasti u više od 220 zemalja i teritorija u kojima DHL Express posluje redovno ažuriraju ove mere, a u zavisnosti od lokalnih uslova, prilagođavanja cena će se razlikovati od zemlje do zemlje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Španiji: Sve staje?

U Španiji će danas, na poziv sindikata, biti održani protesti širom zemlje sa ciljem postizanja sporazuma vlade i poslovnog sektora u vezi sa smanjenjem nedeljnog radnog vremena od 40 sati za 2,5 sata.

10:59

26.9.2024.

1 d

Srbija

IKEA otvara nove robne kuće u Srbiji?

Tolga Ondžu je direktor maloprodaje u Ingka grupi. Iako ima tri dela, srce biznisa ove grupe je upravljanje svetskom maloprodajom kompanije IKEA, koju čine 482 robne kuće u 31 državi.

14:10

26.9.2024.

1 d

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

8 h

Podeli: