Srbija 6

25.09.2024.

9:27

U Srbiju ulazi još jedan maloprodajni lanac

Notino, najveći evropski trgovac parfema i kozmetike ulazi na srpsko maloprodajno tržište.

Izvor: Retail Serbia/Žarko Grozdanić

U Srbiju ulazi još jedan maloprodajni lanac
Caftor / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija Notino iz Češke ulazi na srpsko maloprodajno tržište. Notino je registrovan u Srbiji ali još uvek nema zvaničnih informacija kada bi i zvanično kompanija otpočela svoje poslovanje na našem tržištu, piše Retail Serbia.

Notino trenutno posluje u 27 evropskih zemalja i prema poslednjim izveštajima beleži rekordne rezultate sa prometom od preko milijardu evra. Prodaja je rasla najviše u Estoniji (108%) i Švajcarskoj (82%). Najveće inostrano tržište za kompaniju ostaje Poljska. U fiskalnoj 2023 godini, kompanija je kupcima isporučila 26 miliona paketa sa ukupno 75 miliona proizvoda.

Notino kroz svoje online prodavnice nudi preko 100.000 artikala u kategoriji parfema i kozmetike. Fizičke prodavnice prisutne su u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Kompanija je osnovana 2004 godine. Za nešto više od godinu dana Notino je otvorio i dva nova logistička centra.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Svet

Šta se dešava s Nemačkom?

Nemačka ekonomija je pod sve većim pritiskom, a poslovno raspoloženje je ponovo u padu i najgore za poslednjih osam meseci, zaključeno je u danas objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

15:23

24.9.2024.

20 h

Podeli: