Srbija 6

23.09.2024.

19:15

Vučić sa direktorkom MMF-a u Njujorku: "Rezultati Srbije premašuju i najsmelije prognoze" FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku s direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgievom.

Izvor: B92.net

Vučić sa direktorkom MMF-a u Njujorku: "Rezultati Srbije premašuju i najsmelije prognoze" FOTO
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Kao i uvek, odličan, sadržajan i produktivan razgovor sa Georgievom. Sa ponosom sam detaljnije informisao uvaženu sagovornicu o najnovijim pokazateljima makroekonomske stabilnosti Srbije, kao i o drugim parametrima koji svedoče o poziciji naše zemlje poput usporavanja inflacije, rekordnih rezervi i snažnog tržišta rada", napisao je Vučić.

"Istakao sam da makroekonomski rezultati Srbije, uprkos globalnim rizicima u oblasti energetike i nestabilnosti finansijskih tržišta, premašuju i najsmelije prognoze i očekivanja zahvaljujući kontinuiranom snažnom prilivu stranih direktnih investicija, kao i ozbiljnom, odgovornom i promišljenom pristupu daljem razvoju zemlje", dodao je Vučić.

Oni su razmenili mišljenja i o opcijama za podsticaj rasta privrednih aktivnosti u uslovima složenih geopolitičkih uslova u svetu, otpornosti svetske i domaće privrede na inflatorne udare koji se ne mogu predvideti, a posebno o ogromnim potencijalima Srbije da realizuje zacrtane i ambiciozne stope rasta.

"Razgovarali smo i o digitalizaciji ekonomije i trendu vrtoglavog razvoja veštačke inteligencije, kao i njenom uticaju na tržište rada. Posebna tema bila je energetika, kao jedan od stubova ekonomskog razvoja, kao i izazovi koje valja što pre rešiti u cilju opšte stabilizacije globalnih ekonomskih prilika koje se u ogromnoj meri prelivaju i na našu zemlju i region."

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

10 h

Podeli: