Srbija 10

23.09.2024.

18:01

Vučić iz Njujorka: "Filip Moris" ulaže novih 100 miliona evra u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s generalnim direktorom kompanije "Filip Moris internešenal" Jacekom Olčakom u Njujorku.

Izvor: B92.net

Vučić iz Njujorka: "Filip Moris" ulaže novih 100 miliona evra u Srbiju
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Imali smo početak ekonomskih razgovora. Oni će novih 100 miliona evra da ulože u našu zemlju. Nastaviće sa ulaganjima. Sada će da proizvode bezdimne cigarete. Moje da brinem o ekonomiji, a to će nama doneti novo zapošljavanje ljudi, nove investicije, više poreza", rekao je Vučić.

Vučić je novinarima u Njujorku rekao da usled ratova najmoćnije zemlje sveta imaju stopu rasta 0,1, 0,2 ili 0,3 odsto, ističući da "neko nije razmišljao ni o energentima, ni o posledicama".

"Svet će da ide dalje u recesiju. Svi ćemo živeti lošije. Ništa nam to nije potrebno. Mir nam je nasušno potreba, kao hleb. I bez hleba možete, bez mira ne možete. Dakle, to nam je najveća potreba i najvažnija", dodao je Vučić.

"Kad sam postao predsednik Vlade 2014. godine, stopa javnog duga u odnosu na BDP bila je 79%, mučili smo se. Zato smo morali da donesemo teške mere. Stopa javnog duga danas je niža od 50–49,5 odsto, to je neuporedivo bolja situacija. Mi ćemo uskoro da dobijemo investicioni rejting. Naš rejting je najviši u istoriji Srbije. Prvi put 12 godina zaredom imamo stabilan kurs dinara", rekao je Vučić.

"Mi ćemo imati stopu rasta preko 4 odsto, a prosek EU će biti na 0,9 odsto. Dakle, neću da govorim o stotinama izgrađenim kilometara putevima. pruga, novim bonicama, školama, stadionima, obnovljenim muzejima, pozorištima. Žao mi je kada kod tih ljudi vidim nizak stepen znanja i obrazovanja. Voleo bih da politika bude na malo višem nivou", rekao je Vučić. 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

9 h

Podeli: