Srbija 0

23.09.2024.

13:52

Mali: Obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda – da li je to moglo bez nove opreme?

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je juče u zdravstvenim ustanovama u Srbiji obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda, kao i 128.320 analiza, od čega 44.687 tumor markera.

Izvor: Tanjug

Mali: Obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda – da li je to moglo bez nove opreme?
A.K./ATAImages

Podeli:

"Da li je to moglo da se uradi pre, da budemo malo efikasniji ?  Sigurno jeste.  A da li bi to moglo da se uradi da nemamo nove skenere, da nemamo ljude koji rade, da nemamo novu opremu u koju smo ulagali? Pa ne bi", konstatovao je Mali danas na sednici Skupštine Srbije na kojoj se, između ostalog, raspravlja o rebalansu budžeta za ovu godinu.

On je dodao da su u subotu i nedelju rešene liste čekanja za dijagnostiku na skenere, dodajući da je pregledano 2.819 građana i da je radilo 115 skenera širom Srbije.

"Radiolozi i tehničari i sestre su radili svi zajedno kao jedan tim da bi taj višegodišnji problem rešili.  Ne bi mogli da nemamo novu opremu", istakao je ministar.

Kako je rekao, nije sve "idealno i bajno", ali je istakao da se bore da bude mnogo bolje nego što je bilo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

5 h

Podeli: