Srbija 0

20.09.2024.

14:48

Kamion za odvoženje otpada dodeljen na korišćenje Opštini Bela Crkva FOTO

Opštini Bela Crkva danas je dodeljen na korišćenje kamion za odvoženje otpada, sa ciljem unapređenja sistema upravljanja otpadom na teritoriji te lokalne samouprave.

Izvor: B92.net

Kamion za odvoženje otpada dodeljen na korišćenje Opštini Bela Crkva FOTO
Opština Bela Crkva

Podeli:

Predsednici opštine Bela Crkva Tatjani Kokar dodelio je kamion na korišćenje posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, Aleksa Tojčić.

U cilju podrške efikasnijem upravljanju otpadom, Ministarstvo i ove godine nastavlja da obezbeđuje i daje opremu na korišćenje gradovima i opštinama širom Srbije.

Opština Bela Crkva

Pored kontejnera i kanti za odlaganje otpada koji generišu domaćinstva i privreda, Ministarstvo dodeljuje na upotrebu lokalnim samoupravama i kamione smećare, kako bi se poboljšala efikasnost prikupnjanja otpada.

Tojčić je rekao da ovo nije jedini projekat kojim Ministarstvo pomaže Opštinu Bela Crkva i dodao da je prethodnih godina na teritoriji te lokalne samouprave očišćeno 14 divljih deponija, a dodeljeno je i 54 kontejnera i 138 kanti za odlaganje otpada.

Opština Bela Crkva

To je pokazatelj, kako je naveo, da je ministarka Vujović posvećena pružanju pomoći svim jedinicama lokalne samouprave, kako bi građani mogli da imaju što čistiju životnu sredinu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: