Srbija 0

20.09.2024.

9:35

Vesić: Očekujemo raspisivanje tendera za rekonstrukciju luke Prahovo VIDEO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će biti raspisan tender za rekonstrukciju luke Prahovo, da će uskoro biti raspisan tender za obnovu luke Sremska Mitrovica.

Izvor: B92.net/TV Prva

Vesić: Očekujemo raspisivanje tendera za rekonstrukciju luke Prahovo VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Dodao je da se u narednom periodu očekuje i tender za rekonstrukciju luke Bogojevo.

U luci Prahovo je u toku vađenje potopljenih nemačkih brodova iz Drugog svetskog rata gde će biti izvađen ukupno 21 brod, podsetio je Vesić i istakao da je veoma važno da uredimo naše luke iz razloga što je Srbija druga zemlja u dunavskom regionu po količini pretovarenog tereta.

"Imamo oko 16 miliona tona, a razvojem kapaciteta naših luka možemo da budemo iznad Rumunije, da budemo prva zemlja, a to zahteva da naše luke preuredimo, povećamo im kapacitete, bolje ih povežemo sa železničkim saobraćajem i napravimo od njih moderne terminale koji mogu da se koriste za pretovar tereta", rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva i dodao da luka Prahovo itekako ima potencijala za to.

Naveo je da će se rekonstrukcija te luke raditi iz republičkog budžeta i dodao da će ubrzo biti rapisan tender za rekonstrukciju luke Sremska Mitrovica što će se, kako kaže, raditi zajedno sa Evropskom investicionom bankom.

"Očekujem da ćemo u narednom periodu, sledeće godine raspisati i tender za rekonstrukciju luke Bogojevo", dodao je Vesić.

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

1 d

Podeli: