Srbija 10

19.09.2024.

14:37

Vučić: Borimo se za bolji životni standard građana; Prvi novac nam stiže krajem oktobra

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela, gde je prisustvovao radnom ručku koji je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen organizovala za lidere Zapadnog Balkana.

Izvor: B92.net

Vučić: Borimo se za bolji životni standard građana; Prvi novac nam stiže krajem oktobra
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Kaže da su razgovarali o onome šta su planovi nove Evropske komisije, o zelenim koridorima, a to je za naše kamione, ali i za evropske kompanije koje rade u Srbiji, od izuzetnog značaja.

"To bi smanjilo troškove, omogućilo veći profit i veće plate zaposlenima, a to je ono za šta se borimo - bolji život naših građana", dodao je.

"Naša tranša će da bude 112 miliona evra, od toga je 32 miliona evra poklon novac, 80 miliona evra je naravno 40 godina. To je džabe novac, ali ipak kredit koji ćemo morati da vraćamo. I idemo u javni dug, to građani moraju da znaju", nastavio je.

Kaže da mi moramo da brinemo o našim preduzećima.

"Za nas je opredeljeno oko milijardu i 580 miliona, računajte da 380 miliona su grantovi, a milijardu i 200 su najpovoljnija pozajmica, gde je kamata 0.2%. Deo su budžetska sredstva, a deo je projektno finansiranje. Ni milijardu i 500 nije važno za nas, nego cela privreda", kazao je.

Kaže da se nada da ćemo prvi novac dobiti u oktobru ili novembru, što je, kaže, vrlo bitno da građani primete pomak.

Kako objašnjava, za vreme drugih političara Srbija je imala 550.000 manje zaposlenih.

"Prosečna plata je tada bila triput manja, neću da govorim o nivou infrastrukturnog razvoja jer uskoro ćemo moći da merimo auto-puteve od 1945. do 2012. i od 2012. na ovamo, a od 2012. do danas će da prevagne".

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: