Srbija 0

19.09.2024.

12:46

Mali: Posle više godina EXPO ponovo u Evropi; Srbija će biti domaćin celom svetu FOTO

Nakon nedavne uspešne posete predsednika Izraela Isaka Hercoga Republici Srbiji, ministar finansija Siniša Mali danas se sastao sa ambasadorkom Izrela Avivit Bar Ilan.

Izvor: B92.net

Mali:  Posle više godina EXPO ponovo u Evropi; Srbija će biti domaćin celom svetu FOTO
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

Razgovarali su o zajedničkoj saradnji i akteulnim pripremama naše zemlje da bude domaćin Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027.

"Očekujemo više od 100 zemalja širom sveta na ovoj izložbi, a pozvao sam i izraelske kompanije da iskoriste ovu priliku i da se predstave na pravi način", napisao je Mali na svom Instagram profilu.

Mali: Srbija ima jasan cilj, a to je EXPO 2027; Nikad veći budžet, povećavaju se plate prosvetarima

Srbija će biti domaćin celom svetu za samo tri godine.

"Trka za pozicioniranjem država je već počela, zadovoljni smo interesovanjem i pozivamo sve zemlje da se predstave u Srbiji. Ključeve paviljona uručujemo u decembru 2026. godine, do tada bi zemlje trebalo da izaberu lokacije u kompleksu", napisao je Mali.

Kako je napisao, nakon Astane, glavnog grada Kazahstana, u kome je održana poslednja EKSPO izložba 2017. godine, ovo je prva izložba u Evropi, te otuda interesovanje svih za susrete koji će se događati u Beogradu.

"Posle više godina EXPO je ponovo u Evropi, ovde se očekuju nove svetske agende, nove ideje", zaključio je Mali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: