Srbija 10

18.09.2024.

18:58

Vučić: "Povećanje plata za 12%, rastu i penzije"; "Minimalna zarada biće 53.592 dinara"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra učestvovati na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i da će to biti važan sastanak.

Izvor: B92.net

Vučić: "Povećanje plata za 12%, rastu i penzije"; "Minimalna zarada biće 53.592 dinara"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

"Razgovaraćemo o agendi rasta, o reformama neophodnim na putu za jedinstvo na evropsko tržište, što znači pre toga jedinstveno balkansko tržište. Verujem da će to biti jedan važan sastanak u kojem će nam predsednica Evropske komisije ukazati na to da će Marta Kos voditi onaj deo koji je u EK zadužen za proširenje EU i da ćemo imati priliku da se upoznamo sa njihovom novom agendom", rekao je Vučić.

Ceo javni sektor dobiće povećanje plata za osam odsto, za prosvetu 12 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će ceo javni sektor dobiti povećanje plata za osam odsto, dok će povećanje za prosvetare i za vaspitačice biti za 12 odsto.

"Ako je 4,2 odsto inflacija, to je realno povećanje životnog standarda, ali ne samo za naše prosvetare, naše učitelje i nastavnike, već i za predškolski uzrast, za vaspitačice, povećaćemo primanja za 12 odsto, što je 50 odsto više nego za sve druge i to pokazuje kakav je naš odnos prema školstvu, prema prosveti", rekao je Vučić.

On je rekao i da je doneta odluka o povećanju minimalca za 13,7 odsto, odnosno na 53.592 dinara i da je to izuzetna vest za najsiromašnije radnike u našoj zemlji.

Dodao je i da će biti povećane i penzije.

"Penzije ćemo povećati najverovatnije 10,9 ili 11 odsto, što je ogromno povećanje za naše penzionere, a uskoro će uslediti i zvanična odluka Vlade", naveo je predsednik.

Pročitajte još:

U narednim danima, najkasnije za 12 dana, država će izaći s kompletinim programom kako da budu suzbijene liste čekanja, rekao je on.

"Liste čekanja su za nas prioritet. Pozivam ljude da idu na preventivne preglede nedeljom. Sam ću otići da pregledam sve i pokazaću javno da sam došao, kao i svi ostali građani, u najobičniji dom zdravlja. Liste čekanja su nešto odvratno što kod nas postoji 35–40 godina. To je deo naše nesposobnosti da sami rešavamo svoje probleme, a sa druge strane, imate i kombinacije koje razni prave sa svim pomagalima i ostalim čudima, pa čekaju povećanja cena. Vrlo je komplikovano i biće vrlo problema oko toga", rekao je on.

Pita se kako može da živi porodica kad neko od 75 godina 10 godina ne može da dobije novi kuk.

Najavio je obnovu "Dedinja 1" i istakao da "radimo bolnice od Prokuplja do Vranja, od Loznice do Sombora".

"Šta će nam sve to ako ne pokazujemo dovoljno brige za ljudima? Kako se uvek u državnom sektoru pokvari skener i magnentna rezonanca?", pitao je Vučić i obećao je da će se boriti da ljudi dobiju šta zaslužuju.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

18 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

21 h

Podeli: