Srbija 2

19.09.2024.

10:55

Poreska zatvorila svaki drugi frizerski i kozmetički salon

Svaki drugi kontrolisani frizerski i kozmetički salon zatvoren je zbog fiskalnih računa.

Izvor: eKapija

Poreska zatvorila svaki drugi frizerski i kozmetički salon
XArtProduction/Shutterstock

Podeli:

Među drugim kontrolama prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja, Poreska uprava je ove godine obavila i 99 kontrola vezanih za izdavanje računa i u frizerskim i kozmetičkim salonima i, kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, više od polovine kontrolisanih salona dobilo je zabranu obavljanja delatnosti.

Tačnije, mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 54,4% slučajeva, odnosno u 54 salona.

"Imajući u vidu visok stepen utvrđenih nepravilnosti u navedenim delatnostima, Poreska uprava najavljuje intenziviranje kontrola evidentiranja prometa i u drugim delatnostima, sve u cilju sprečavanja poreskih nepravilnosti i jačanja transparentnosti i pravičnosti u poreskom sistemu", navela je Poreska uprava.

Tim povodom Poreska uprava apeluje na sve poreske obveznike da se pridružavaju važećih zakonskih propisa i tako izbegnu zakonom propisane sankcije.

U njihovom saopštenju se navodi i da inspektori Poreske uprave, u skladu sa operativnim planovima kontrole, a zahvaljujući raspoloživim alatima novog modela fiskalizacije i uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: