Srbija 1

17.09.2024.

15:41

Sela u Srbiji dobijaju pokretne prodavnice – i bankomat i šalter za pružanje svih usluga

"Ministarstvo za brigu o selu i Pošta Srbije su na zajedničkom zadatku u cilju boljitka za žitelje svih sela, niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen", kaže ministar za brigu o selu.

Izvor: B92.net

Sela u Srbiji dobijaju pokretne prodavnice –  i bankomat i šalter za pružanje svih usluga
PUPS/Milan Ilić

Podeli:

Današnji sastanak u Palati Srbija još jedan je korak da se država približi stanovnicima sela.

"Ministarstvo će omogućiti nabavku multifunkcionalnih vozila. Šta je to? To je pokretna prodavnica sa svim neophodnim namirnicama i robom. Ujedno, to je i bankomat i šalter za pružanje svih usluga – poštanskih, ali i usluga lokalne administracije. Sve na jednom mestu i dostupno svima", poručio je ministar Krkobabić.

PUPS/Milan Ilić

Direktor JP Pošta Srbije Zoran Anđelković izrazio je spremnost da Pošta Srbije raspolaže tim vozilima, da omogući pružanje svih navedenih usluga i zajedno s Ministarstvom sagleda realne potrebe i zahteve staračkih domaćinstava u seoskim sredinama.

"Pošta je prisutna u 4.700 sela, čak i u najudaljenijim i rubnim delovima zemlje i ovo bi bio način da se tim ljudima pomogne i učini dostupnim sve što im je potrebno, od svakodnevnih potrepština do prijateljskog razgovora", izjavio je Anđelković i dodao da će vozilo obilaziti sela po utvrđenom redu vožnje.

Na sastanku je dogovoreno da će ovaj pilot-projekat biti pokrenut u narednom kvartalu u jedinici lokalne samouprave, odabranoj na osnovu preciznih kriterijuma.

PUPS/Milan Ilić

Sastanku su u ime JP Pošte Srbije prisustvovali i izvršni direktor i šef Kabineta Vladimir Šarić, izvršni direktor Miloš Đurić, zamenik direktora Funkcije usluga Ferid Hamidović, zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Jugoslava Ristić i lična asistentkinja direktora preduzeća Tijana Rajković.

Ministarstvo za brigu o selu su uz ministra predstavljali sekretarka Ministarstva Snežana Petrović i pomoćnici ministra dr Siniša Perić, Tijana Nešić i Bojan Bogdanov.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

11 h

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

17 h

Podeli: