Srbija 0

10.09.2024.

16:23

Mali sa ambasadorima arapskih zemalja na gradilištu EXPO 2027: "Očekujemo više od 100 zemalja sveta" VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali je na gradilištu projekta EXPO 2027 ugostio ambasadore arapskih zemalja.

Izvor: B92.net

Mali sa ambasadorima arapskih zemalja na gradilištu EXPO 2027: "Očekujemo više od 100 zemalja sveta" VIDEO
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Danas sam na gradilištu projekta EXPO 2027 ugostio ambasadore arapskih zemalja, kojima sam govorio o ovom projektu i o njihovoj prilici da na najbolji način predstave svoje države u Beogradu 2027. godine. Očekujemo da će se na ovoj specijalizovanoj izložbi predstaviti više od 100 zemalja širom sveta, a prva pozivna pisma za njihovo učešće slaćemo krajem novembra", napisao je Mali.

"Drago mi je što sam imao priliku i da naše goste sprovedem po gradilištu, uprkos lošem vremenu, kako bi se i lično uverili u veličinu ovog projekta. Trenutno na gradilištima Ekspa, stadiona i na linijskoj infrastrukturi radi ukupno 716 radnika, sa 227 mašina. Samo na EXPO gradilištu imamo 388 radnika i 107 mašina. Svi radovi se odvijaju po planu, a negde smo i ispred predviđenih rokova", dodao je on.

Mali je istakao da će EXPO 2027 dati ogroman zamajac napretku i razvoju naše države, ekonomije i privrede.

"Organizacija svetske izložbe i izgradnja potrebne infrastrukture daće značajan doprinos rastu i daljem razvoju građevinske industrije, turizma, ugostiteljstva, u oblastima inovacija, modernih tehnologija, nauke, kulture, sporta i ojačaće međunarodnu poziciju naše zemlje. Ovo je prilika da svetu pokažemo potencijal Srbije i našu sposobnost da budemo sjajan domaćin jedne od najvažnijih svetskih manifestacija. Postaraćemo se da za četiri miliona posetilaca organizujemo najzabavniji, najzanimljiviji, najraznovrsniji i najedukativniji program, a da EKSPO 2027 na dalje bude centar okupljanja sveta, ali i mesto gde će porodice rado provesti vikend. Radujemo se svemu što dolazi i što ćemo moći da na najbolji način opravdamo poverenje koje nam je dato", napisao je Mali na Instagramu.

na gradilištu projekta EXPO 2027 ugostio ambasadore arapskih zemalja

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

14 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

15 h

Podeli: