Srbija 6

11.09.2024.

7:54

Kompaniji iz Beograda odobreno: Ako kupite token vaš novac će uložiti u uzgoj lešnika

Novi finansijski instrument pojaviće se uskoro se na srpskom tržištu.

Izvor: eKapija

Kompaniji iz Beograda odobreno: Ako kupite token vaš novac će uložiti u uzgoj lešnika
Shutterstock/Serge Goujon

Podeli:

Naime, izdavaocu Treesury d.o.o. Beograd, Komisija za hartije od vrednosti odobrila je objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 28.301 Treesury Tokena, nominalne vrednosti 106 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan prodaje tokena, u skladu sa Zakonom o digitalnoj imovini, prenosi Ekapija.

Kako je navedeno na sajtu Komisije, novac prikupljen inicijalnom ponudom u skladu sa ovim belim papirom izdavalac Treesury Tokena namerava da koristi u svrhu ulaganja - podizanja moderne plantaže lešnika, sorte najvišeg kvaliteta, u skladu sa dokazanom metodologijom gajenja lešnika koja će se primenjivati za podizanje plantaža.

Beli papir sadrži sve informacije o izdavaocu i inicijalnoj ponudi koja omogućava investitorima da donesu informisanu odluku koja se odnosi na kupovinu/ulaganje u Treesury Tokene i razumeju rizike vezane za inicijalnu ponudu i digitalne tokene koji se nude.

Treesury Token predstavlja vrstu digitalne imovine, odnosno digitalni token sa odlikama finansijskog instrumenta-dematerijalizovane obveznice, koje investitor stiče pod uslovima predviđenim ovim belim papirom.
 

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

18 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

19 h

Podeli: