Srbija 7

06.09.2024.

12:23

Vučić u Podrinju obišao destileriju: "Idemo u gradnju tunela ispod Kadinjače" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu svog obilaska Podrinja posećuje destileriju TIM.

Izvor: B92.net

Vučić u Podrinju obišao destileriju: "Idemo u gradnju tunela ispod Kadinjače" VIDEO
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Podeli:

Predsednik Srbije dočekan je aplauzom prisutnih. Vučić se prilikom obilaska raspitivao o obimu i načinu proizvodnje rakije.

"Đedova rakija je postala brend" rekao je. "Nije 70.000 litara malo", naglasio je.

Raspitao se o tome kako može da pomogne država, i dobio odgovor da im je struja najvažnija.

"Od novembra idemo u gradnju tunela ispod Kadinjače", rekao je Vučić.

"Sluša se 40 godina kad će tunel, zato mi završavamo do kraja oktobra projekat i odmah idemo u izgradnju. Obilaznica Užice ide odmah, a tunel ispod Kadinjače čim završimo projekat, ali radićemo ispod Jabukovice da mogu da dođu lako do Valjeva i Beograda", objasnio je i pohvalio rakiju kojom su ponuđeni da probaju.

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

"Pet  milijardi bismo uzeli za lokalne puteve, to se ne bi osetilo na 3,4 god ali ne može zbog deficita i stanja javnih finansija. Imamo pare što se tiče visine javnog duga možemo uzeti, ali zbog deficita ne smemo da se igramo", upozorio je predsednik Srbije.

Raspitao se i o količini rakije koju proizvođač može da proda, i dobio kratak odgovor: "Sve", rekao je domaćin.

"Tunel Kadinjača je meštanima najvažniji. Do kraja oktobra je konačno završen projekat, mi ćemo da već u novembru potpišemo sa kompanijom koja bude radila da počnu to da rade. Užička obilaznica se već sada počinje raditi, a završavamo projekat do marta za tunel ispod Jabukovnice da svima olakša put do Valjeva i Beograda", rekao je Vučić.

"Brza saobraćajnica do Loznice, ide onda izrada projektne dokumentacije za brzu saobraćajnicu Loznica- Mali Zvornik, još 21 kilometar i onda ćete imati de fakto auto-put do Beograda", naglasio je on. "Važno je uraditi puteve da bi mogli fabrike i investitore da dovedemo", objasnio je.

"Velika je investicija Bajna bašta - Užice, mnogo će nas koštati. Od mostova radimo Karakaj sad, od marta će ponovo kamioni moći da prelaze. Posle Karakaja, radimo Šepak, da završimo novi most u Sremskoj Rači koji smo mi platili, stari most u Skelanima i još Pavlovićev most ćemo rekonstruisati", kazao je Vučić. "Još jedna ideja je da se na brzu saobraćajnicu do Malog Zvornika nadoveže novi most ispod Malog Zvornika i da izgradimo novi most koji može da primi veći broj kamiona", dodao je.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: