Srbija 6

06.09.2024.

9:36

Vučić obišao radove na mostu na Drini: "Šabac-Loznica otvaramo 15. decembra" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Malom Zvorniku obišao radove na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj (državni put IB26).

Izvor: B92.net

Vučić obišao radove na mostu na Drini: "Šabac-Loznica otvaramo 15. decembra" FOTO/VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

"U Koreniti radimo novu salu, a u Brezni nabavićemo nove tablete i kompjutere. Videćemo da sve to uradimo, uložićemo novac. Videćemo da to sve odradimo već sledeće nedelje", rekao je Vučić prilikom obilaska.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj i rekao da će taj posao biti završen na vreme, najviše za šest meseci i finansiran od strane Srbije. On je dodao da je most od izuzetne važnosti za celo Podrinje i da predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Mi sad radimo Šabac - Loznica 54 kilometara, koji otvaramo 15. decembra, odmah nakon toga brza saobraćajnica Loznica - Mali Zvornik to je 21 kilometar. To otvara Podrinje, ka Bajinoj Bašti i Zvorniku", istakao je Vučić. "Tih 21 kilometar koštaće preko 200 miliona, 300 miliona sa mostovima", dodao je.

"Jedan problem je jer ne bih želeo da uništimo javne finansije, da ne razorimo sve, ali razumem potrebe ljudi. Od Rume do Šapca, završavamo za tri meseca", najavio je predsednik Srbije. "Obilaznica u Gornjem Milanovcu biće završena do kraja septembra", dodao je.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Poslednjih godina izgradili smo više mostova i veza nego u prethodnih 100-200 godina", naglasio je Vučić.

"Mostove u Karakaju i Šepaku obnavljamo, ako budemo radili brzu saobraćajnicu do Malog Zvornika da ide još jedan novi most. Moramo da popravimo u Skelanima i onda smo sve uspeli da rešimo. Mi nemamo ozbiljnu prugu koja nas vezuje, to je problem", rekao je on.

"Ekonomski napredak je suština bezbenosti jedne zemlje. Pre kraja godine ćemo otvoriti do Požege, i sa Munjinim brdom do maja sledeće godine. Završićemo i Čačak - Kraljevo, a do Vrnjačke Banje preko Trstenika ćemo ići najmodernijim auto-putem. To su velike promene u Srbiji, to su stvari koje su važne", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Investiciji ka Republici Srpskoj biće samo veće. Ovaj most košta 3,5 do 4 miliona evra, znači samo ovaj most", naglasio je predsednik Srbije.

"Kad se sve završi od Beograda do Podrinja ste za sat i 20 minuta, na prelazu Karakaj", dodao je.

"Milijardu evra ćemo uložiti u puteve", naglasio je Vučić.

Sa predsednikom Vučićem u obilasku je i predsednikom Republike Srpske Milorad Dodik i ministar građevinarstva Goran Vesić.

Rekonstruiše se most na graničnom prelazu koji spaja Mali Zvornik na srpskoj strani i Karakaj u Republici Srpskoj. Ovaj most je od izuzetne važnosti za ovaj kraj i predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz.

Zbog izuzetno lošeg stanja konstrukcije mosta na njemu je zabranjeno korišćenje vozila težim od 3,5 tone, dok se ne uradi rekonstrukcija mosta.

Radovi se trenutno odvijaju na uzvodnoj kolovoznoj traci, radi se na rušenju pomoćnog objekta ispod mosta, iskopava se zemlja kod stubnog mesta 7, peskarenje donje površine mosta na srpskoj strani, sečenje asfalta i uklanjanje postojećeg asfalta i hidroizolacije sa uzvodne kolovozne trake, demontaža pešačke ograde, raščišćavanje terena sa obe strane granice.

Radove na rekonstrukciji mosta u Malom Zvorniku, a potom i destileriju u Bajinoj Bašti Vučić će obići zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, najavljeno je iz Kabineta predsednika RS.

Za 11.40 predviđen je obilazak destilerije TIM u selu Pilica kod Bajine Bašte, nakon čega je u 13.30 zakazan razgovor sa ribolovcima i ručak u Malom Zvorniku.

Vučić će se sastati i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom, a početak sastanka najavljen je za 16:30, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: