Srbija 0

05.09.2024.

17:14

Već se vidi 80 stubova; Mali: Ovo je poslednji, ali najvažniji dokument koji treba da predamo

Radovi na pripremi izgradnje objekata za EXPO teku po planu.

Izvor: Tanjug

Već se vidi 80 stubova; Mali: Ovo je poslednji, ali najvažniji dokument koji treba da predamo
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Podeli:

Radovi na pripremi za izgradnju objekata za EXPO 2027 teku po planu, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitriju Kerkentzesu predao dosije za priznanje izložbe.

"To je poslednji, ali najvažniji dokument koji treba da predamo kako bismo i formalno završili kandidaturu za domaćina EXPO 2027", rekao je Mali.

Dodao je da je to dokument koji sadrži najviše detalja oko pravnih, finansijskih aspekata izložbe, kao i učesnika izložbe.

Mali je naveo da se sada radi do jedan sat noću, da su počeli radovi iznad zemlje, da su svi šipovi postavljeni i da već ima oko 80 stubova koji se vide iznad zemlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, PhD, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Najavio je da će polovinom oktobra početi izgradnja 1.500 stanova, a na proleće i izgradnja Akvatik centra.

Istakao je da će 26. novembra biti održana skupština BIE i da se može očekivati da će dan kasnije, dakle 27. novembra iz Vlade Srbije krenuti pozivi ka zemljama za učešće na EXPO 2027 u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija bi tada trebalo da dobije i zastavu izložbe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

18 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: