Srbija 0

04.09.2024.

18:28

Ministarstvo poljoprivrede održalo hitan sastanak sa predstavnicima velikih hladnjača

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da je organizovalo hitan sastanak sa predstavnicima svih velikih hladnjača, a povodom napisa u pojedinim medijima da proizvođačima malina uplate od otkupljivača ne stižu redovno.

Izvor: Tanjug

Ministarstvo poljoprivrede održalo hitan sastanak sa predstavnicima velikih hladnjača
Shutterstock/wertinio

Podeli:

U razgovoru je zaključeno da su dogovori između malinara i otkupljivača, u kojima je posredovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, skoro do kraja realizovani, kao i da su hladnjačari isplatili više od 90 odsto obaveza prema proizvođačima maline.

Ministarstvo poljoprivrede naglasilo je da će u cilju dobre saradnje, nastaviti da razgovara sa svim zainteresovanim stranama, jer je unapređenje domaće poljoprivrede zajednički cilj i obaveza.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Livija Pavićević, šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor i direktor Uprave za agrarna plaćanja Slobodan Nikolovski, kao i Saša Stanić ispred preduzeća Stanić d.o.o., Radoje Cvetić ispred preduzeća Master Frigo, Ana Miloš u svojstvu predstavnika ITN Grupe- Budimka, Paun Petrović iz preduzeća Frigo Paun i Slobodan Obradović ispred hladnjače Drenovac.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: