Srbija 4

04.09.2024.

15:18

Vučić u Loznici: "Obezbedićemo novac za izgradnju najvećeg broja kilometara puteva u našoj zemlji ikada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pomoć države vrednu stotine miliona evra u izgradnji mreže lokalnih puteva, da bi, kako je rekao, put stigao gotovo do svakog sela i zaseoka.

Izvor: B92.net

Vučić u Loznici: "Obezbedićemo novac za izgradnju najvećeg broja kilometara puteva u našoj zemlji ikada"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Podeli:

"Fantastične vesti za ljude širom Srbije! U naredne četiri godine obezbedićemo novac za izgradnju najvećeg broja kilometara lokalnih i regionalnih puteva u našoj zemlji ikada. Na već velike budžete naših Puteva i Koridora, dodaćemo stotine miliona evra kako bi put stigao gotovo do svakog sela i zaseoka u našoj zemlji", napisao je Vučić na Instagramu nakon sastanka sa ministrom građevine Goranom Vesićem i direktorima putarskih i železničkih preduzeća, u okviru posete Podrinju.

Dodao je da je posebno srećan što se bliži kraju postizanje dogovora o izgradnji i rekonstrukciji kompletne pruge od Pančeva do Kikinde i Subotice, jer, kako je istakao, ta pruga nije od značaja samo za Banat i sever Bačke, već i za celu Srbiju.

"Istovremeno, ubrzana izgradnja novog Dispečerskog centra za naše železnice, značiće punu sigurnost i bezbednost za naše putnike i vozno osoblje. Takođe, nastavićemo da ulažemo u naše aerodrome van glavnog grada i obezbeđujemo što je moguće veći broj veza sa Evropom i svetom iz unutrašnjosti Srbije", zaključio je Vučić.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: