Srbija 7

04.09.2024.

11:55

Vučić u Podrinju: Građani dobijaju tri puta i brzu saobraćajnicu do Loznice FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na rekonstrukciji puta Bojić (Šabac) - Tekeriš (Loznica).

Izvor: B92.net

Vučić u Podrinju: Građani dobijaju tri puta i brzu saobraćajnicu do Loznice FOTO/VIDEO
RINA

Podeli:

Radove na deonici od Bojića do Tekeriša, dužine 15,6 kilometara, na putu Šabac - Tekeriš sa Vučićem obilaze i ministar saobraćaja, građevinrstva i infrastrukture Goran Vesić, direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Rok za završetak radova je 120 dana, a vrednost radova je 676,8 miliona dinara.

Vučić je istakao da će brza sabraćajnica biti izgrađena najkasnije do oktobra. Dodao je da će građani u tom kraju tako dobiti tri puta, kao i brzu saobraćajnicu Šabac - Loznica.

"Uradili smo tri paralelna puta plus brza soabraćajnica, svi su važni putevi. Važni su i zbog Cera, gde je put bio jeziv, a sada je veoma lep, ova tri kilometra su urađena", rekao je Vučić.

Rekao je da jedan put ide preko Majura i Slepčevića, Duvaništa i drugih sela do Loznice, drugi od Bogosavaca, Radovašnice... i treći put koji ide do Zavlake i Korenite.

On je naglasio da je to važno za ljude koji tu žive i izrazio očekivanje da će naši ljudi koji žive u inostranstvu početi da se vraćaju tu da žive.

"Kada vide novi asfalt, verujem da će se neko od njih vratiti ovde da živi", rekao je Vučić

"Danas imamo 14 Migova 29, mi to da damo nekome? Taj ko to kaže nije samo lažov, nije normalan", rekao je Vučić o priči da će naši Migovi otići za Ukrajinu pošto stižu rafali.

Vučić se takođe dotakao teme energetike.

"Ovog leta trošili smo više energije nego tokom zime. Važno je da nama dizel ne ide preko 201-202 dinara. Za 8-9 godina nećemo imati struju. Kopamo sve manje uglja. Moramo da nađemo nove izvore energije. Da imamo sisteme, elektrane, hidroelektrane...", naveo je.

"Put je život za ljude. Gde god odete i pitate reći će vam isto, da je put najvažniji. Pred Svetog Nikolu otvaramo put Šabac -Loznica", kazao je Vučić tokom obilaska radova na putu.

Inače, kompletna deonica Šabac - Tekeriš duga je 27,44 kilometra, a procenjena vrednost rekonstrukcije je jedna milijarda dinara, ili oko 8,5 miliona evra.

Ova deonica je od izuzetnog značaja za Mačvanski okrug, jer povezuje spomen kompleks Cerske bitke na Tekerišu sa Šapcem. U blizini se nalazi i Crkva svete Trojice u selu Cernica, koja je podignuta u pomen kralja Aleksandra I Karađorđevića, kao i tri važna manastira - manastir Čokešina, manastir Radovašnica i manastir Petkovica.

Takođe, u blizini ove deonice se nalazi i Trajanov grad, kao i Osnovna škola "Dositej Obradović" u Volujcu.

Ova deonica povezuje saobraćajnicu Loznica – Šabac, sa putem Loznica – Osečina – Valjevo.

Direktno povezuje Šabac, preko naselja Zavlaka sa opštinom Krupanj, a prolazi kroz Šabac, Jevremovac, Varnu, Slatinu, Bojiće, Sinoševiće, Volujac i Tekeriš.  

Na trasi se nalaze 33 cevasta i pločasta propusta dužine 483 metra i tri mosta ukupne dužine 26 metara, kao i 19 autobuskih stajališta duž trase.

Kolovozna konstrukcija je u veoma lošem stanju, a s obzirom na to da nije moguća realizacija celog projekta, započeta je realizacija dela puta Bojići - Tekeriš.

Radovi će obuhvatiti struganje asfaltnog kolovoza, rušenje ivičnjaka, iskop kolovozne konstrukcije sa izradom tampona od lomljenog kamena, dva sloja asfalta i postavljanje ivičnjaka sa drenažom, kao i izradu cevastih propusta od betonskih cevi, iskop putnih jarkova i ugradnju betona.

Radove finansira Javno preduzeće "Putevi Srbije", a izvodi ih preduzeće "Valjevo" a.d.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: