Srbija 7

02.09.2024.

18:37

Vučić sa Zogovićem o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar: "Povezujemo i auto-putem Beograd sa Južnim Jadranom"

"Važan sastanak o brojnim pitanjima od interesa za Srbiju i Crni Goru, a posebno o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, kao projekta od zajedničkog interesa, koji će finansirati Evropska unija", napisao je Vučić.

Izvor: B92.net

Vučić sa Zogovićem o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar: "Povezujemo i auto-putem Beograd sa Južnim Jadranom"
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Podeli:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem, ministarkom saobraćaja Crne Gore Majom Vukićević, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goranom Vesićem, generalnom direktorkom Infrastrukture železnice Srbije Jelenom Tanasković, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem i predsednikom Demokratske narodne partije Crne Gore Milanom Kneževićem.

"Razgovarali smo i o formiranju zajedničke komisije u cilju konkretizacije koraka u jednom od najopsežnijih, najtežih i najsloženijih graditeljskih poduhvata - izgradnji auto-puta E-763 koji će povezati Beograd sa Južnim Jadranom. Ovaj projekat predstavlja jednu od najsnažnijih okosnica u regionalnom povezivanju, a njegova realizacija će dati moćan zamah razvoju ne samo privrede, turizma, trgovine, infrastrukture, već i jačanju odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i svih naših suseda čiji će građani takođe imati ogromnu korist. Tema je bila i realizacija jednog integrisanog prelaza na postojećem putu u cilju olakšanja putnog i teretnog saobraćaja, kao što smo već uradili na stanici Bijelo Polje kada je u pitanju železnički saobraćaj. Zato ubrzano radimo, kako bi se ove, gotovo nestvarne vizije i snovi mnogih generacija, što pre ostvarile", napisao je Vučić je svom Instagram profilu.

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

22 h

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

5 h

Podeli: