Srbija 0

31.08.2024.

10:21

Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju

Ministarstvo finansija oglasilo se saopštenjem povodom izmene Pravilnika o elektronskom fakturisanju.

Izvor: B92.net

Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju
Tupungato , shutterstock

Podeli:

Kako je navedeno, izmene Pravilnika o elektronskom fakturisanju sadrže odredbu da se u postupcima provere pravilnosti elektronskog evidentiranja poreza na dodatu vrednost neće uzimati u obzir eventualne greške pri iskazivanju podataka do 31. decembra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Odluka o izmenama pravilnika doneta je 29. avgusta. Kako se navodi, u cilju otklanjanja eventualnih dilema precizirano je i da se evidentiranje obračuna PDV (Zbirna i Pojedinačna evidencija PDV) za poreski period avgust, odnosno tromesečni poreski period jul-septembar, vrši unosom podataka u interfejs koji se i do sada koristio, dok se novi interfejs obavezno koristi za poreski period septembar (odnosno tromesečni poreski period oktobar-decembar).

Pravilnik o izmenama Pravilnika o elektronskom fakturisanju objavljen je u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 73/24 30. avgusta 2024. godine i stupa na snagu 1. septembra, osim odredaba koje se odnose na elektronsko evidentiranje PDV, koje će se primenjivati za poreske periode određene zakonom kojim se uređuje PDV, a koji počinju posle 31. avgusta ove godine, dodaje se u saopštenju.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

4 h

Podeli: