Srbija 2

30.08.2024.

17:08

Mali odgovorio Nikeziću: Dok vi prebrojavate avione, Srbija ide napred

Ministar finansija Siniša Mali se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom nedavnih tvrdnji Dušana Nikezića.

Izvor: B92.net

Mali odgovorio Nikeziću: Dok vi prebrojavate avione, Srbija ide napred
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Podeli:

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

Dušanu Nikeziću, potpredsedniku SSP-a, imam samo da poručim da je ono najskuplje Srbija već platila. Nesposobnu, samoljubivu, nestručnu prethodnu vlast u kojoj je učestvovao, a tokom koje je ekonomski, vojno i politički devastirana Srbija.

Ako pitate naše gradjane po čemu pamte vreme kada su oni upravljali Srbijom, odgovor koji ćete dobiti je po ekonomskom propadanju, padu životnog standrada i apsolutnom propadanju u vojnoj opremljenosti jer novca nije bilo ni za isplatu penzija, a kamoli kupovinu aviona.

Danas, kada je Srbija stala na zdrave noge, kada beleži najveći rast BDP-a u Evropi od 4,5  odsto, kada beleži strane direktne investicije u iznosu od 4,5 milijardi evra, kada beleži rekordnu zaposlenost od 2,4 miliona ljudi, i rast prosečne zarade od 330 evra do današnjih 885 evra, Nikezić prebrojava avione koje Srbija kupuje.

Pa ni ta računica mu ne ide, baš kao što nisu umeli nijedan budžet da skroje, nijednu investiciju da ožive, nijedno radno mesto da otvore. Rezultat njihovog rada je gubitak 500.000 radnih mesta.

Srbija kupuje najnovije avione, sa najnovijom opremom, a to je Nikeziću odraz ekonomske moći, brige o državi i sigurnost u godinama svetskih neizvesnosti. Porediti avione koje je nekada neko kupio, sa današnjim modelima, je kao porediti babe i žabe.

Ali, dok vi prebrojavate avione, kilometre izgradjenih puteva, obnovljenih ṣ̌kola i pruga, Srbija ide napred.

Danas će srpsko nebo čuvati najsavremeniji lovci sa najsavremenijom opremom koje Srbija može da plati. Na drugoj strani, vaš avion je odleteo.

Srećan put i probajte ubuduće da se bavite stvarima koje razumete.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: