Srbija 0

29.08.2024.

9:43

Lučić: Telekom Srbija broj jedan u regionu

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić izjavio je danas da je kompanija osigurala stabilan prihod u budućnosti, kao i da ništa ne može da uzdrma njenu dominaciju, koju ima kao broj jedan u regionu.

Izvor: Tanjug

Lučić: Telekom Srbija broj jedan u regionu
Profimedia

Podeli:

Lučić je za RTS rekao da je procena stranih revizora da Telekom Srbija vredi najmanje četiri milijarde evra očekivana, s obzirom na transformaciju kompanije - da glavni deo prihoda bude televizijska ili postpejd pretplata.

"Telekom Srbija je izuzetno zdrava kompanija pred kojom je velika budućnost. Vredi više od drugih telekomunikacionih kompanija", smatra Lučić.

Prema njegovim rečima, revizori prilikom procene uzimaju u obzir operativni prihod koji se množi sa koeficijentom, koji je kod "Telekoma Srbija" između sedam i osam, te biznis plan i njegovu sigurnost budućeg razvoja.

"Telekom je u Srbiji, BiH i Crnoj Gori dominantan i kvalitetan u svim segmentima, ništa ne može da uzdrma u narednih deset godina našu poziciju broj jedan u regionu. Rastemo i više nego što smo predviđali", rekao je Lučić.

Napominje da su, kada su počeli sa velikom ekspanzijom 2018. godine, predviđali da će imati u Srbiji više od milion korisnika televizije, a sada se približavaju broju od 1,3 miliona i izvesno je da će premašiti 1,5 miliona. "

Faktički, 60 odsto tržišta će držati Telekom Srbija. Našu optičku mrežu u veleprodaji dajemo konkurenciji, poput Jetela, tako da ćemo i tu imati prihode", ističe Lučić.

Lučić kaže da je Telekom došao u lošu situaciju u borbi sa kablovskim operatorima, što je 2017. godine kulminiralo.

"Do 2017. godine skoro da nismo postojali u velikim gradovima, kada je o televiziji reč. Kada smo izgradili optičku mrežu, došli smo da budemo prirodan broj jedan", ukazuje Lučić.

Generalni direktor Telekoma Srbije kaže da sada mogu da budu evropski operator, koji je važan i na svetskom nivou.

"Pre četiri godina pokrenuli smo projekat otvaranja novih mobilni operatora putem virtualne mreže. Ne gradimo našu mrežu, već je koristimo od partnera, u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, a do kraja godine i u SAD. Time smo proširili tržište za oko pola milijarde stanovnika. Razvijamo i multimediju, čime dominiramo u regionu", navodi Lučić.

Lučić smatra da će dijaspora omogućiti Telekomu da brzo duplira broj korisnika i značajno povećava profitabilnost. Govoreći o 5G mreži, Lučić kaže da će Telekom dobiti licencu naredne godine, što zavisi od ministarstva i regulatora, prenosi RTS.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: