Srbija 0

29.08.2024.

12:11

Mali o poseti Makrona: Imaćemo veliki broj potpisanih ugovora

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je da dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona donosi i veliki broj potpisanih ugovora između Srbije i Francuske.

Izvor: B92.net

Mali o poseti Makrona: Imaćemo veliki broj potpisanih ugovora
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

On je izjavio je da će Srbija danas ugostiti predsednika Francuske Emanuela Makrona drugi put u poslednjih pet godina što je velika čast, a da će jedna od glavnih tema biti i ekonomska saradnja.

"Francuska jeste jedna od dve, tri najveće ekonomije u Evropi. Veliki broj francuskih kompanija radi u Srbiji, aktivni su u izgradnji metroa, upravljanju aerodromom, sanaciji deponije u Vinči i izgradnji fabrike za proizvodnju energije iz otpada i tako dalje. Veliko je prisustvo francuskih kompanija koje su među najboljima u svetu u svojim oblastima, a danas ćemo imati i veliki broj potpisanih ugovora," rekao je Mali.

On je istakao da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Francuske u poslednjih 12 godina trostruko povećana, sa nekadašnjih 795 miliona evra na današnjih preko dve milijarde evra.

"Govorimo o zemlji koja je jedna od najjačih ekonomija u Evropi i svaki ovakav podatak pokazuje koliko se naša ekonomska politika menja", poručio je ministar finansija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: