Srbija 2

28.08.2024.

21:24

Vrednost – 3,94 milijarde dinara: Izdata dozvola za prvu fazu radova na Nacionalnom stadionu

Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinsku dozvolu Ministarstvu finansija, kao investitoru, za prvu fazu izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajima u Surčinu.

Izvor: eKapija

Vrednost – 3,94 milijarde dinara: Izdata dozvola za prvu fazu radova na Nacionalnom stadionu
Ustupljene fotografije, EXPO

Podeli:

Ova dozvola, kako se može videti u rešenju objavljenom sajtu Centralne evidencije objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola, obuhvata izvođenje pripremnih radova, zemljane radove, ali i radove na temeljima što podrazumeva pobijanje šipova, izgradnju temeljne ploče i postavljanje instalacije ispod ploče.

Kako se može videti u ovom dokumentu, predračunska vrednost radova je 3.94 milijardi dinara.

Zakonom o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027, propisano je da se, za izgradnju objekata u obuhvatu Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona, rešenja o građevinskoj dozvoli mogu izdavati fazno zbog složenosti objekta i tehnologije izvođenja radova, a po zahtevu investitora - precizira se u rešenju u kome se dodaje da druga faza podrazumeva izgradnju preostalog dela objekta.

Podsetimo, predviđeno je da stadionska arena ima tri nivoa tribina za 52.241 gledaoca. Parcela stadiona je površine 318.136 m2, a stadion će zauzimati prostor kruga prečnika 292 metra.

Kamen temeljac za izgradnju Nacionalong fudbalskog stadiona položen je 1. maja ove godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

8 h

Podeli: