Srbija 5

26.08.2024.

20:15

Makron stiže u Srbiju: Ovo je jedna od ključnih tema o kojoj će razgovarati s Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Republici Srbiji 29. i 30. avgusta 2024. godine.

Izvor: B92.net

Makron stiže u Srbiju: Ovo je jedna od ključnih tema o kojoj će razgovarati s Vučićem
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Podeli:

Predsednik Francuske dolazi sa ciljem da se dalje prodube bilateralni odnosi i saradnja u oblasti privrede, zdravstva, energetike i kulture.

Dvojica lidera će razgovarati i o pitanjima u vezi sa veštačkom inteligencijom (AI), budući da će Srbija preuzeti predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju, a da je Francuska domaćin samita AI koji će se održati u Parizu u julu 2025. godine.

Nakon ceremonije dočeka i sastanaka u četvrtak, predsecnici će se u petak zajedno obratiti na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji InGrid – Schneider Electric LLC.

Podsetimo, Srbija će imati priliku da u naredne tri godine predsedava Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju (GPAI). U pitanju je međunarodna organizacija koja nastoji da uspostavi standarde i pravila razvoja AI.

Očekuje se i da krajem godine naša zemlja bude domaćin Samita o veštačkoj inteligenciji, a to bi značilo da će ugostiti ministre iz svih zemalja članica i da će postaviti agendu koja će diktirati o čemu će se na tom samitu diskutovati. 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

21 h

Podeli: