Srbija 0

27.08.2024.

11:08

U planu izgradnja fabrike za proizvodnju dušeka: Završena prva faza zone "Izlaz"

Prva faza radova na industrijskoj zoni "Izlaz" u Novom Bečeju je završena, čime je postavljen temelj za dalji razvoj ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Izvor: eKapija

U planu izgradnja fabrike za proizvodnju dušeka: Završena prva faza zone "Izlaz"
Shutterstock/Memory Stockphoto

Podeli:

Ova faza je obuhvatila izgradnju osnovne saobraćajnice sa javnom rasvetom, kao i instalaciju prvog trafoa u zoni.

Ukupna vrednost ove faze iznosi 180 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj obezbedio 140 miliona dinara, dok je Opština Novi Bečej izdvojila 40 miliona, prenosi eKapija.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da je projektno-tehnička dokumentacija za nastavak radova već pripremljena. U drugoj fazi planirana je izgradnja još jednog trafoa, dok će treća faza obuhvatiti instalaciju vodovoda, kanalizacije, prečišćavača otpadnih voda, i optičkog kabla.

Ukupna vrednost kompletnog projekta industrijske zone "Izlaz", koja će obuhvatiti i zelene površine na 140 hektara, procenjuje se na 5 mil EUR.

Nemanja Garunović, predstavnik stručnog nadzora, izrazio je zadovoljstvo kvalitetom do sada obavljenih radova, čime se industrijska zona "Izlaz" približava konačnom završetku.

Kako podseća eKapija, u aprilu je belgijska kompanija Somnis bedding, preko svoje srpske firme, postala vlasnik 30 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Izlaz. U planu je, kako navode lokalni mediji, izgradnja fabrike za proizvodnju dušeka i ostalih proizvoda za krevete.

Nakon što je beligijska kompanija Somnis Bedding, odnosno srpska firma Berilija, postala vlasnik zemljišta, vlasnik tri parcele na Kumanačkom putu postala je i američka kompanija Ecor Global, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, a koja u Srbiji već ima jedan pogon koji se nalazi u Kraljevu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

23 h

Podeli: