Srbija 0

22.08.2024.

13:51

Postignut dogovor: Mali na sastanku Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca

Održana je sednica Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma kojoj je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92.net

Postignut dogovor: Mali na sastanku Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Sagledan je napredak nadležnih organa na ažuriranju nacionalne procene rizika u ovim oblastima i postignut dogovor o sledećim koracima. Iznesen je i predlog da se što pre pristupi izmenama i dopunama odgovarajućih propisa radi ublažavanja prepoznatih rizika koji proističu iz upotrebe gotovine", objavio je Mali na Instagramu.

Koordinaciono telo je takođe usvojilo i Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za period 2022 – 2024. uz Strategiju za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma koji će biti dostavljen članovima Vlade radi informisanja.

Takođe je konstatovalo informaciju o toku priprema za šesti krug evaluacije Republike Srbije od strane Komiteta Saveta Evrope MONEYVAL i dogovoren dalji plan rada i saradnje sa ovim komitetom.

Koordinaciono telo za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma je mehanizam koordinacije državnih organa u oblasti borbe protiv pranja novca, finansiranja terorizma i finansiranja širenja oružja za masovno uništenje.

Okuplja 50 članova iz 23 institucije i redovno se sastaje radi ostvarivanja efikasne saradnje i koordinacije poslova tih organa u ovoj oblasti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mir, mir... Sukob je rešen

Mađarska vlada je pozdravila sporazum koji je postigla energetska kompanija MOL u cilju garantovanja isporuke ruske nafte preko Ukrajine nakon što je Kijev ograničio tranzit.

8:46

11.9.2024.

1 d

Podeli: