Srbija 1

22.08.2024.

12:49

Mali sa Licandrom razgovarao o Expo2027 i kandidaturi Srbije

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa generalnim sekretarom Svetskog udruženja ekonomista prof. Omar Licandrom.

Izvor: B92.net

Mali sa Licandrom razgovarao o Expo2027 i kandidaturi Srbije
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

Kako je naveo u objavi na Instagramu, Mali je sa njim razgovarao o kandidaturi Srbije za domaćina 11. svetskog kongresa Međunarodne ekonomske asocijacije.

Ovaj događaj bi predstavljao značajnu priliku za Srbiju da se pozicionira kao ključni igrač u globalnoj ekonomskoj zajednici, naveo je ministar finansija Srbije u objavi na toj društvenoj mreži.

"Kako bismo povećali šanse da budemo domaćini tako važnog dogadjaja, Vlada RS je poslala i pismo kojim se iskazuje želja i namera da 2026. godine ugosti predstavnike svetske ekonomske zajednice, među kojima bi bila velika imena iz sveta ekonomije, poput brojnih nobelovaca", objasnio je Mali.

"Centralne tačke diskusije, koje su od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za region, bile su i predstojeća svetska izložba Expo 2027, regionalna saradnja u kontekstu agende rasta Evropske unije, kao i značaj finansijskog i opšteg obrazovanja. Jednako važan je i fokus na kapitalne investicije, koje su suština našeg privrednog razvoja. Ulaganja u infrastrukturu, energetiku i obnovljive izvore transformišu našu ekonomiju i stvaraju nove mogućnosti za rast i prosperitet naše zemlje", zaključio je on.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mir, mir... Sukob je rešen

Mađarska vlada je pozdravila sporazum koji je postigla energetska kompanija MOL u cilju garantovanja isporuke ruske nafte preko Ukrajine nakon što je Kijev ograničio tranzit.

8:46

11.9.2024.

1 d

Podeli: