Srbija 0

21.08.2024.

18:48

Imenovan novi direktor Beogradske berze

Beogradska berza saopštila je da je Lazo Ostojić imenovan za novog izvršnog direktora ove finansijske institucije.

Izvor: eKapija

Imenovan novi direktor Beogradske berze
ddd

Podeli:

"Lazo Ostojić donosi na Beogradsku berzu višedecenijsko iskustvo iz oblasti trgovine hartijama od vrednosti na tržištu kapitala Srbije. Tokom svoje karijere, Ostojić je učestvovao u brojnim značajnim transakcijama spajanja i akvizicija vodećih privrednih društava u zemlji, čime je stekao reputaciju istaknutog stručnjaka u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Ostojić je, kako se dodaje bio angažovan kao ekspert od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetske banke, gde je radio na analizi izazova tržišta kapitala i pronalaženju rešenja za unapređenje i jačanje finansijskog tržišta u Srbiji.

"Velika mi je čast da preuzmem rukovodstvo Beogradske berze, jedne od najstarijih finansijskih institucija u Srbiji. Naša vizija je da Berzi povratimo nekadašnji sjaj i da je pozicioniramo kao ključnog aktera u razvoju domaće privrede kroz nova ulaganja i povezivanje sa međunarodnim tržištima. U narednom periodu, fokusiraćemo se na jačanje kapaciteta Berze, prelazak na novu platformu trgovanja u saradnji sa Atinskom berzom, razvoj novih finansijskih instrumenata, kao i unapređivanje saradnje sa međunarodnim partnerima, uključujući Svetsku banku i EBRD. Posebnu pažnju posvetićemo nastavku saradnje sa Ministarstvom finansija Republike Srbije, Komisijom za hartije od vrednosti i Centralnim registrom depo i kliring hartija od vrednosti, s ciljem da poboljšamo infrastrukturu tržišta kapitala, poboljšamo pristup informacijama za investitore i doprinesemo rastu ekonomije i blagostanju građana", izjavio je Ostojić.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Volkswagen ukida garanciju

Kompanija Volkswagen danas je obavestila sindikat IG Metal da u šest nemačkih fabrika ukida niz ugovora sa zaposlenima, uključujući i sporazum o garantovanju radniih mesta do 2029. godine, saopštio je sindikat.

17:26

10.9.2024.

1 d

Podeli: