Srbija 10

17.08.2024.

18:32

Evo kako napreduje "Osmeh Vojvodine"

U okviru izgradnje saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" u prethodnim mesecima obavljani su pripremni radovi.

Izvor: eKapija

Evo kako napreduje "Osmeh Vojvodine"
JP Zavod za urbanizam Vojvodine/PPPPN, screenshot

Podeli:

Radovi su podrazumevali uklanjanje panjeva, nanošenje peska i četiri sloja kamena, a kada je reč o trenutnim poslovima, u toku je probijanje kroz usek trase, navedeno je posle obilaska gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića radova u Bačkom Bregu.

Kako je saopšteno iz grada Sombora, po završetku svih pripremnih radova, planirana je priprema za asfaltiranje, drenaža, te izgradnja ivičnjaka i atmosferske kanalizacije.

"Istovremeno na više lokacija vrše se arheološka iskopavanja, a uskoro počinju i radovi na izgradnji nadvožnjaka", navedeno je u saopštenju.

Brza saobraćajnica "Osmeh Vojvodine", prostiraće se od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od oko 186 km. Saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 km na sat i obuhvataće 46 mostova, 34 nadvožnjaka, 5 podvožnjaka i 35 propusta. Pored toga, projektom je planirana i izgradnja 12 petlji, te 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Izgradnja ove saobraćajnice zvanično je počela krajem prošle godine.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Podeli: