Srbija 0

17.08.2024.

14:54

Poznato kada će biti gotova sanacija mosta između Malog Zvornika i Karakaja

Most između Malog Zvornika i Karakaja mogao bi da bude gotov do Nove godine, najavio je na svom fejsbuk profilu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Izvor: eKapija

Poznato kada će biti gotova sanacija mosta između Malog Zvornika i Karakaja
Livadnyi Vitalii/Shutterstock

Podeli:

"Izvođač je spreman da počne sa radovima odmah pošto dobijemo saglasnosti graničnih policija Srbije i Bosne i Hercegovine. Budemo li brzo dobili saglasnost i ukoliko budemo mogli neometano da radimo, most bi mogao da bude rekonstruisan do Nove godine", napisao je Vesić u ovoj objavi napomenuvši da je vrednost rekonstrukcije mosta 550 miliona dinara.

On je podsetio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo pre nekoliko meseci tender i izabralo najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju mosta Karakaj, sa kojim je i sklopljen ugovor.

Inače, još od aprila je na ovom mostu zabranjen prelazak kamiona težih od pet tona zbog, kako je tada navedeno, oštećenja koja je uočio projektant prilikom vanrednog pregleda mosta.

Od tada se saobraćaj kamionima odvija preko drugih graničnih prelaza, što je, kako su mediji navodili, jedan od problema zbog kojih su na gubitku i preduzetnici i država.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

5 h

Podeli: